A gépi fordítás felnőttkorába lépett és ez remek hír az internet soknyelvű világa számára. Az ismert legjobb programok egy része már jelen van az interneten, készen arra, hogy Ön kipróbálja őket. A TranslateNow! egyszerű hozzáférést kínál a legjobb 28 rendszerhez, több, mint 38 különböző nyelven.
Ne várja, hogy az automatikus fordítás minősége tökéletes legyen. A gépi fordítás nem tökéletes és az eredménye sohasem lesz képes versenyezni az ember által végzett fordítással.
De nem mindenkinek van tehetsége a fordításhoz és egy fordítás (még ha hibás is), hasznosnak bizonyulhat. A gépi fordító (GF) termékek által kínált ingyenes internet szolgáltatás általában korlátozza a lefordítható szöveg hosszát.

Csupán kövesse ezt a három egyszerű lépést:

1) Válassza ki a nyelvet, amelyről fordítani kíván (forrásnyelv)!

2) Válassza ki a célnyelvet! TranslateNow! felkínálja az összes rendelkezésre álló gépi fordítóprogramot, amely képes a kiválasztott nyelvkombinációra.

3) Válassza ki a kívánt programot a listáról, írja be a szöveget vagy másolja be szöveget egyik tetszőleges felhasználói programjából, és kattintson a "Mehet"-re !

Az elkészült fordítás nyomban megjelenik a jobboldali keretben. Lehet, hogy ismét próbálkozni kíván egy másik szöveggel, vagy egy másik fordítóprogrammal. Könnyen lefordíttathatja ugyanazt a szöveget egy másik fordítóprogrammal! Mindössze kattintson a "Következő"-re és Translate Now! elküldi a megadott szöveget a következő gépi fordítórendszerhez a listán.

Kattintson az ikonra, ha információra van szüksége a kiválasztott fordítóprogrammal kapcsolatban.

Kérjük tartsa észben, hogy egyes termékek korlátozzák a fordításra elfogadott szöveg hosszát.

Ha elégedett az eredménnyel, mentse el a TranslateNow! beállításokat, hogy a legközelebbi alkalommal ugyanúgy találjon mindent, ahogyan a legutóbb hagyta! Legközelebb mindössze kattintson az  ikonra, írja be a szöveget és kattintson a "Mehet"-re!

Ezt az internet oldalt Schmidt Béla (Bela.Schmidt@chp.edu) fordította magyarra.

 

Az online forrásokat, amelyekhez ez az internet oldal hozzáférést ad, törvény védi. Felhasználóink kötelesek tiszteletben tartani a tulajdonosok szerzői jogát. Kérjük olvassa el a Jogi Nyilatkozatot, amely korlátozza erre az internet oldalra vonatkozó felelősségünket. Köszönjük.


C2000-2002 foreignword.com