Mašinski prijevod je sazrio, to je zasigurno dobra vijest za višejezični svijet interenta. Neki od najpoznatijih proizvoda su već prisutni na Mreži i spremni da ih isprobate. Sa TranslateNow! dobijate ulazna vrata prema 28 najboljih sustava za preko 38 različitih jezika .
Ne očekujte da automatski prijevod ima istu kvalitetu: mašinski prijevod nije savršen i njegovi rezultati se nikada neće moći mjeriti sa ljudskim prijevodom.
Ali nisu svi među nama obdareni talentom za prevođenje a ponekad čak i prijevod sa greškom može poslužiti. Općenito, besplatni on-line servisi MT proizvoda, ograničeni su u broju znakova koji je moguće prevesti.

Samo pratite ova tri jednostavna koraka:

1) Izaberite jezik sa kojeg želite prijevod (izvorni jezik)

2) Izaberite ciljni jezik. Translate Now! će predložiti sve raspoložive mašinske prevodioce za odabir koji ste upravo napravili.

3) Izaberite proizvod sa popisa unesite tekst ili napravite copy&paste iz bilo koje od Vaših aplikacija i kliknite na "Go" !

Kada je prijevod gotov, biti će prikazan u desnom okviru. Možda želite isprobati drugi tekst ili usporediti rezultate sa drugim sustavom. Slanje Vašeg teksta na prevođenje drugom programu je jednostavno! Samo kliknite na "Sljedeće" i Translate Now! će Vaš tekst poslati sljedećem MT sustavu sa popisa.

Kliknite na ikonu za informaciju o odabranom proizvodu.

Molimo Vas, imajte na umu da neki proizvodi postavljaju ograničenje na broj znakova prihvaćenih za prijevod.

A ako ste zadovoljni rezultatima, zašto ne reći Translateu da zapamti Vaše postavke tako da sljedeći puta kada se vratite sve bude onako kako ste i ostavili? Kliknite na ikonu i samo unesite Vaš tekst te kliknite na "GO" sljedeći puta kada dođete!

 

Ovu stranicu je na hrvatski preveo Tomislav Autischer (http://www.autischer.org/)

On-line resursi kojima je na ovim stranicama omogućen pristup, zaštićeni su zakonom o autorskim pravima. Dužni ste poštivati odredbe o autorskim pravima njihovih vlasnika objavljene na njihovim stranicama. Molimo Vas, također pročitajte našu izjavu o odricanju sa poštivanjem sadržaja ovih stranica. Hvala.


C2000-2002 foreignword.com