Барај во 275 речници на Интернет. Преведувај зборови од 69 јазици на 173 јазици – 400 јазични комбинации
Би сакале да ги пофалиме луґето кои ги направија можни овие ресурси. Без нивната напорна работа и без нивното решение да ги постават бесплатно он-лајн овој сајт не би бил возможен.

 

Следете ги овие три лесни чекори:

1) Одберете го јазикот од кој сакате да преведувате
2) Одберете го јазикот на кој сакате да преведувате (одберете "еднојазичен" за буквално значење на зборот).
3) Одберете јазик, напишете поим и кликнете на "Go"!

Погледнете го значењето на зборот во еден а после во друг речник со кликнување на копчето Next"


Ново: додајте на вашиот сајт најоргинални пребарувачки возможности

Кликнете на оваа иконка така да кога повторно ќе се вратиш на овој сајт ќе го најдеш како што си го оставил.

Кликнете на оваа иконка за информации во врска со одбраниот речник.

Фонтови за не-латиничните азбуки можете да најдете овде.

 

Оваа страница е преведена на Македонски од БОБАН СТОЈАНОВ (http://www.boban.tk/)

Он-лајн ресурсите до кои овој сајт обезбедува пристап се заштитени со закон за авторско право. Морате да ги почитувате забелешките на сопствениците напишани на нивните сајтови. Ве молиме прочитајте ja нашата забелешка за за откажување од права со почит за содржината на овој сајт. Благодариме.


©2000-2002 foreignword.com